Veelgestelde vragen

Wat wil je nog weten?

Vragen over Gurgl

Waar ligt Gurgl?

Gurgl is de naam van het skigebied dat de dorpen Obergurgl en Hochgurgl delen. Het ligt in Tirol, hoog in het Ötztal, een kwartiertje rijden voorbij het bekende skigebied van Sölden.

Hoe kom ik in Gurgl?

Gurgl ligt op 917 km vanaf Utrecht en is met de auto in ongeveer 10 uur te bereiken. Transavia vliegt vanuit Amsterdam op donderdagochtend (07.05 uur) naar Innsbruck en op zondagavond (18.50 uur) weer terug. Een transfer (ongeveer anderhalf uur) vanaf Innsbruck kun je los bijboeken via bijvoorbeeld Four Seasons Travel. Met het OV kun je Gurgl in 3 uur bereiken vanaf het vliegveld in Innsbruck met de trein en bus.

Hoe is het skigebied?

Wij vinden Gurgl echt een ‘Geheimtip’! Een mooi skigebied met brede en zonnige pistes in een geweldige bergwereld. Bovendien is het er vaak rustig en sta je nooit in de rij voor de lift. Door de hoge ligging is de sneeuw meestal super! Lees hier meer over het skigebied en de dorpen Obergurgl en Hochgurgl >

Hoe zijn de dorpen?

De dorpen Obergurgl en Hochgurgl zijn kleine, hooggelegen skidorpen, waarbij je vaak direct of vlakbij de piste logeert. De dorpen en accommodaties stralen rust en ook exclusiviteit uit. Tijdens de Ski Opening is het een stuk levendiger en worden er gezellige feesten georganiseerd, zonder dat het echt massaal of overvol is.

BOEK NU EN WIN JE VERBLIJF EN SKIPAS!

Vragen over de Ski Opening en reserveren

Waarom organiseert Snowplaza een Ski Opening?

Ieder jaar zijn we weer super blij om de eerste bochten in de sneeuw te draaien en ons wintersportseizoen af te trappen. Dit delen we altijd op onze website en social kanalen. Dit jaar willen we dit heerlijke moment graag met jullie delen! Samen skiën, feesten en leuke dingen doen. Proosten op een mooie winter!

Is dit de eerste keer dat dit evenement georganiseerd wordt?

Nee, Gurgl organiseert al jarenlang een Ski Opening, maar deden dit altijd met andere partners. Ze hebben dus veel ervaring opgedaan de afgelopen jaren en de evenementen waren altijd succesvol. Bovendien was er elk jaar meer dan voldoende sneeuw in november om de pistes te openen. Dit jaar doen wij, Snowplaza, als partner mee in het evenement. Vorig jaar hebben we het zelf bezocht en dit jaar hopen we het met vele van jullie te vieren.

Wie is er verantwoordelijk voor de reserveringen?

De plaatselijke VVV van Gurgl is verantwoordelijk voor de afhandeling van de reserveringen. Zij boeken de accommodatie voor je en zorgen voor de verdere afhandeling en bevestiging van de boekingen. Voor vragen kun je ook bij hen terecht.

Wat is allemaal inbegrepen in de prijs?

Voor de Ski Openingen zijn speciale pakketten te boeken. Deze zijn altijd inclusief:
– Accommodatie op basis van logies, logies ontbijt of halfpension
– Skipas voor 2 of 3 dagen
– Toegang tot feesten (behalve de avondfeesten, deze kosten € 9,- p.p.)
– Deelname aan de activiteiten
– Eén dag gratis ski’s testen en 20% korting op skihuur

De pakketten zijn excl. vervoer naar Gurgl, overige maaltijden en dranken.

We willen met een (grote) groep komen: krijgen we korting?

Voor groepen vanaf 10 personen geldt er een groepskorting. Als groep kun je het beste een aanvraag doen via e-mail: obergurgl@oetztal.com. Geef het aantal personen en wensen m.b.t. accommodatie aan, en je ontvangt een offerte op maat.

Kunnen we een eigen VIP- of vergaderruimte reserveren met ons bedrijf?

Zowel tijdens de feesten, in restaurants op de berg of accommodaties in het dorp zijn er mogelijkheden om eigen tafels en ruimtes te reserveren. Neem hiervoor contact op met Ötztal Tourismus: obergurgl@oetztal.com of bel hen: +43 572 00 100.

Wat gebeurt er als er geen sneeuw ligt?

De afgelopen jaren lag er altijd voldoende sneeuw om (een deel) van het skigebied te openen tijdens de Ski Opening in november. Door de hoge ligging valt er meestal al natuursneeuw en verder zijn er voldoende sneeuwkanonnen om de afdalingen te voorzien van een witte laag.

Klopt het dat er nóg een Ski Opening is in Gurgl?

Ja er is nog een openingsweekend. Van 14 t/m 17 november organiseert SAT1 Bayern samen met Gurgl een openingsweekend. Het programma zal iets anders zijn en ook een deel van ons team is dat weekend al aanwezig. Bekijk de website van Gurgl voor meer informatie >

Kan ik ook langer dan 4 dagen boeken?

Ja natuurlijk kan dat! Het gebied opent officieel al op 14 november, dus je kan zowel eerder komen als langer blijven. Online kun je dit niet zo inboeken, maar wanneer je het in je online aanvraag erbij zet of een e-mail naar de VVV stuurt (obergurgl@oetztal.com) kan dit geregeld worden.

Bel voor meer informatie of een aanvraag

Heb je nog vragen over het evenement, Gurgl of wil je reserveren? Neem dan contact op met Ötztal Tourismus:

+43 572 00 100

Mailen kan natuurlijk ook

Voor reserveringen of informatie Ötztal Tourismus: obergurgl@oetztal.com

Heb je een vraag voor Snowplaza: skiopening@snowplaza.com